Air Terjun Serendah Selangor

Air Terjun Serendah Selangor. Nama je air terjun serendah tapi air terjun di sini tidak lah rendah. Selangor mempunyai tujuh lokasi air terjun menarik di negeri ini, iaitu air terjun kanching, air terjun sungai chiling, air terjun serendah, air terjun sungai sendat, air terjun kemensah, air terjun sungai gabai dan air terjun sungai tekala.

yang sungguh SUPERB! Air Terjun from duitdarionline.blogspot.com

Memandangkan pkpb, penulis tidak boleh keluar dari daerah gombak. Facebook rating 4.30 / 70 votes / 2,893 like(s). Hulu selangor juga memiliki sebuah khazanah alam iaitu air terjun serendah.

Quite Well Maintained By Majlis Daerah Hulu Selangor.

Lokasi air terjun ini terletak di serendah, daerah hulu selangor. Sangat sesuai jika datang bersama keluarga sebab kawasan mandi disini luas dan kurang berbatu. To reach the serendah falls, you take the trunk road nr 1.

Terdapat Juga Perkampungan Orang Asli Yang Dapt Anda Lihat.

Aku,lan dan ‘kawan tapi mesra lan’ (tidak boleh tonjolkannya di sini atas permintaan lan :). Hutan rimba templer, di antara kl dan rawang. Air terjun serendah, selangor imej via.

Read >>  Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor

Di Serendah Terdapat Beberapa Tempat Yang Menarik Untuk Dilawati, Antaranya Ialah Perigi Tujuh Serendah Dan Air Terjun Kampung Orang Asli.

Oleh kerana itu, penulis dah lama mereput dari melakukan aktiviti outdoor. Address air terjun serendah, 48200 rawang, selangor. Kalau ikut plus, keluar di exit sungai buaya dan terus memandu ke serendah ( ikut arah ke ipoh

Penulis Dan Anak Bujang Pergi Ke Air Terjun Serendah.

Memang enjoy sangat kat sini kerana kami pergi ke level paling atas air terjun ni. Kami dari rawang mengambil masa sekitar 20minit untuk sampai ke lokasi ini. Perigi tujuh serendah di bina pada zaman dahulu bertujuan untuk mencegah banjir yang besar dari berlaku di kawasan rendah di sini.

Air Terjun Serendah, Hulu Selangor Bukan Rawang.

Air terjun serendah merupakan tempat tumpuan bagi yang berkeluarga dan juga anak muda kerana lokasinya berdekatan ibu kota kuala lumpur iaitu lebih kurang 35km dari kuala lumpur. Antara sebab mengapa ia sering menjadi pilihan pengunjung adalah kerana jarak antara lokasi ini dengan pusat banda kuala lumpur adalah tidak terlalu jauh dan mudah diakses menggunakan kereta. Air terjun 7 puteri tarikh :