Aircond Kereta Keluar Angin Sahaja

Aircond Kereta Keluar Angin Sahaja. Jika perkara ini berlaku, anda perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk kos membaiki. Sebab kelima aircond tak sejuk.

Fire Starting Automobil Diy Service Blower Aircond Kereta from firestartingautomobil.blogspot.com

Ada akhirnya sy terpaksa korban sedikit utk keselesaan 1 keluarga. Salah satu cara adalah untuk tidak menghidupkan aircond apabila tingkap kereta dibuka. Penghawa dingin kereta hanya mengeluarkan angin dan tidak sejuk langsung.

Selain Itu Penyejat Penyaman Udara Juga Boleh Menyebabkan.

Sebab kelima aircond tak sejuk. Ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. Pada masa yg sama udara sejuk tu keluar akan kedengaran sedikit bunyi bising pada bahagian injin.

Bila Servis Aircond Komponen Utama Yang Akan Dikeluarkan Adalah Cooling Coil.cooling Coil Adalah.

A.balang gas aircond (sebagai tangki simpanan angin) b.kompressor peti sejuk c.meter pressure (untuk membaca tekanan angin dalam tangki) d.pressure suis (untuk memutuskan litar ke kompressor semasa angin telah penuh) e.air regulator (untuk mengawal keluaran angin dan mempunyai penapis yang memerangkap air) f.water filter (untuk. Laraskan angin blower hanya kepada arah kaki. Wah, bau angin aircond pun mcm kereta baru kelua kedai.

Read >>  Gelang Emas Pasir Padu

Freon Habis Juga Bukan Sahaja Kerana Penggunaan Aircond Tidak Teratur.

Salah satu cara adalah untuk tidak menghidupkan aircond apabila tingkap kereta dibuka. Kerja2 dan part yang di tukar adalah Antara masalah yang kerap di ajukan kepada saya ialah aircond tidak sejuk.

Salam Tuan Aircond Kereta Sya Angin Keluar Tak Sekuat Seperti Sebelum Ni.level 1 Sebelum Ni Angin Kuat Tapi Sekarang Dah Kurang, Kena Buka Kipas Level 3 Baru Rasa Angin, Sebelum Ni Biasa Guna Speed Kipas Level 2 Je Dh Boleh Sejuk Satu Kereta, Suhu Masih Sejuk.blower Dh Cuci N Filter Dah Ganti Baru.

Bila saya on kan aircond ia mengambil masa hingga 10minit untuk rasa angin sejuk keluar dari lubang aircond. Ianya adalah sa;ah satu bahagian penyejukkan terpenting dalam sistem penghawa dingin kereta. Punca utama kenapa aircond kereta tak sejuk adalah kerana kompressor kereta tidak berfungsi.

5 Perkara Berikut Merupakan Senarai Semak Yang Dapat Membantu Anda.

Saya jangkakan filter problem, jd. Rasa dengan tangan angin yang keluar tu panas ke suam2 atau tak rasa apa.sepatutnya angin yang keluar rasa panas sebab bila kompressor dah on haba dari dalam rumah dibawa keluar melalui gas aircond dalam paip dan dibuang melalui kipas kondenser diluar. Ini bermaksud, anda perlu menambah bahan penyejuk atau refrigerant tambahan ke dalam sistem aircond kereta anda untuk membolehkannya mengeluarkan angin sejuk seperti biasa.