Aircond Kereta Tak Sejuk

Aircond Kereta Tak Sejuk. Cuaca di negara kita sekarang sekejap panas, sekejap hujan. Punca masalah air cond tak sejuk.

MINYAK BOCOR PUNCA AIRCOND KERETA TAK SEJUK Ms Auto from msauto.my

Gambar nissan almera di atas milik salah seorang pelanggan kami di wakaf tengah. Time rasa bilik tak sejuk tu atau rasa angin yang keluar dari blower tak sejuk cuba buat langkah 2,3 dan 4 seperti diatas. Drive belt atau fan belt mempunyai fungsi menyalurkan pusingan enjin dengan pusingan kompressor ac sehingga apabila fan belt atau drive belt putus maka udara tidak boleh disalurkan dengan baik.

Itulah Kebiasaan Yang Kita Lalui Tinggal Di Negara Beriklim Tropika.

Kebetulan hari ni kami akan kongsikan sedikit berkaitan masalah aircond model kereta ni. Compressor clutch not activated.compressor tak hidup macam mana nak sejuk aircond kereta proton preve ning. Bila cuaca kadang2 panas daripada biasa pun boleh jadi aircond kurang sejuk daripada biasa.

Keluarkan Duit Sikit Je Dah Boleh Sejukkan Kereta Korang, Memang Mudah Dan Save Budget Betul!

Kalau aircond kereta tak sejuk, cuba lakukan 6 langkah 'minor service' ini dulu. Kami harap artikel ini akan sangat membantu anda dalam mengenalpasti masalah unit anda. Masalah ia tidak cukup sejuk selalunya disebabkan oleh 10 masalah yang akan kita bincangkan dengan lebih lanjut hari ini!

Read >>  Belajar Memandu Kereta Auto

Sebabnya, Kerana Aircond Boleh Membuat Rumah Sejuk Dan Berasa Lebih Selesa.

Apasal aircond dah tak sejuk? Sebenarnya problem aircond kereta viva murni yang tak sejuk ni dah lama.2 tahun lepas pernah bawa check dengan produa.tapi orang produa kata takda ape2 yang rosak.so diamkan sajer laa.lagipon kereta viva ni murni hanya naik pergi kerja dan jalan dekat2 ni jer.jadi kalau pergi kerja pagi2 tu tak perlu laa aircond sejuk2.dan kalau nak ke pasar pon kami pergi pagi. Aircond kereta tak sejuk akan menjadi satu masalah sekiranya anda tinggal di bandar yang panas, sesak dan jalan raya dipenuhi dengan asap ekzos kenderaan lain yang berada di sekeliling kereta anda.

Punca Masalah Aircond Kereta Tak Sejuk Masalah Aircond Adalah Masalah Paling Merunsingkan Dan Melibatkan Kos Yang Tinggi Terutama Jika Melibatkan Kerosakan Aircond Compressor Dan Komponen Lain.

Nissan almera merupakan antara model nissan yang paling laku di malaysia kerana harganya yang sangat berpatutan bagi sebuah. Kalau anda merasakan aircond kereta berfungsi hanya untuk menyejukkan anda semasa berada dalam kereta, anda silap. Masalah mari masa ribut siklon tropika pabuk makin hampir dengan pantai kita,kene baiki derahlah.

Sebelum Balik Kampung 'Check' Dulu Aircond Kereta Dengan 6 Langkah Ini Kalau Tak Sejuk!

Aircond kini merupakan barangan elektronik yang banyak digunakan dalam komuniti. By izuan jun 13, 2017 pada. Sebaliknya bila kereta dalam keadaan bergerak, enjin akan mengepam compressor dengan lebih kuat.