Anak Pokok Cili Padi

Anak Pokok Cili Padi. We grow the best quality of cili padi and we hope this site will. Cili kulai menjalankan jualan cili segar dengan harga borong, boleh memberi khidmat nasihat kaedah menanaman cili dan menjual benih/anak pokok cili.

KIUT FARM TANAMAN CILI PADI from kiutfarm.blogspot.com

Cili padi atau nama saintifiknya (capsicum frutescens) sangat terkenal di asia tenggara terutama di negara ini juga thailand dan. Potensi menanam cili ini boleh menghasilka antara 40kg hingga 200kg cili sekali tuaian berdasarkan pakej diambil iaitu antara 50 hingga 200 polibeg anak pokok cilibangi. We grow the best quality of cili padi and we hope this site will.

Jika Ingin Menanam Dalam Pasu Atau Polibeg, Guna Campuran Tanah Atas ( Top Soil ) Atau Tanah Merah, Sekam Bakar, Kompos Atau Sabut Kelapa Hancur Yang.

Benihnya boleh tumbuh sehingga 2 meter. Menanam ni memang kena sabar. Merupakan tanaman yang penting di asia tenggara termasuk indonesia, malaysia dan thailand sebagai bahan perasa di dalam masakan.

Read >>  Baju Tkrs Sekolah Rendah

Pokok Cili Ini Boleh Ditanam Di Dalam Polibag/Pasu?.

Rm 1990 mengikut saiz pokok harga borong. Selepas tempoh 24 jam anak pokok cili diberikan larutan baja dengan kepekatan 1.8 µs sehingga berusia 3 minggu. Semburan daun (foliar) seperti jadual 1.

Cili Yang Dituai Tidak Perlu Dibasuh Keculai Ia Akan Disimpan Di Dalam Tempat Sejuk (10°C) Sehingga Djual.

3.setelah kering cili tersebut hendaklah dipecahkan untuk mengeluarkan bijinya dan kemudian direndam didalam air lebih kurang 4 jam. Penyakit ini mudah menyerang tanaman cili padi terutama jika kawasan tersebut pernah ditanam dengan cili padi atau tanaman lain dari famili. Cili kulai menjalankan jualan cili segar dengan harga borong, boleh memberi khidmat nasihat kaedah menanaman cili dan menjual benih/anak pokok cili.

Proses Pindah Tanam Anak Pokok Cili Memerlukan Pemerhatian Yang Tinggi.

Cili nama saintifik capsicum spp ialah sejenis sayuran berbuah daripada keluarga solanaceae. Anak pokok mahkota dewa untuk dijual 1 polybag pasu. Pertama sekali, pokok cili ini kadar pertumbuhannya singkat, sekitar 6 bulan di dalam pasu atau polibag.

Siramkan Dahulu Sebelum Ia Dipindahkan Ke Pasu Atau Tanah.

Sebelum mencabut, basahkan kotak semaian supaya anak benih senang di gali. Anak benih kacang botol saya perolehi dari rumah orang tua. Pokok cili padi yang ditanam di dalam pasu atau polybeg perlu disiram selalu untuk mengelakkan pokok daripada layu terutama pada musim panas.