Bihun Sup Utara Ayam

Bihun Sup Utara Ayam. Malah sup tulangnya juga sangat enak. Bihun sup utara kuah merah ni juga boleh dignntikan dengan sup ayam.

Bihun Sup Tulang Utara Sedap Sampai Ketaq Pala YouTube from www.youtube.com

Bihun sup adalah hidangan ala melayu, dicampur dengan sup lembu berempah atau ayam. Ayam bahagian isi saya simpan dan goreng untuk di buat ayam goreng carik. Apabila di hidangkan bersama sambal merah pasti menambat selera.

Terkenang Bihun Sup Ayam Arwah Ayah Buat.

Antaranya bihun sup utara, bihun sup terengganu, bihun sup ayam, daging dan sebagainya. Resepi bihun sup ayam utara yang mudah dan sedap rasanya. Kemudian, tuangkan kuah sup bersama hirisan ayam dan lobak ke atasnya.

Memandangkan Bihun Sup Saya Kali Ini Di Buat Atas Permintaan Ibu Yang Mengelak Dari Makan Daging Lembu Bagi Mengawal Tekanan Darah Tingginya, Saya Gantikan Daging Dengan Ayam.

Satu lagi keistimewaan bihun sup ini adalah lobak masin yang ditabur di atas bihun sup melengkapkan keunikan rasa bihun sup utara. Tak tau la kot ada yang lagi sedap tapi kami x jumpa. Ni lah bihun sup utara paling sedap kat kl.

Read >>  Perencah Bihun Goreng Adabi

Semua Resepi Dan Cara Ada Di Bawah.enjoy !

Pelbagai jenis bihun sup yang menjadi pilihan. Mak aku kata kat kl ni memang banyak bihun sup yang katanya bihun sup utara tapi nak dapat yang kena dengan tekak masing2 tu yang payab. Juadah yang sesuai dihidangkan pada hari raya dan paling terkenal di utara tanahair.

Daun Sup,Daun Bawang,Lobak Asin Hiris2.

Bihun sup utara ini tidak lengkap jika tiada sambal merah. Apabila di hidangkan bersama sambal merah pasti menambat selera. Malah sup tulangnya juga sangat enak.

Hiaskan Dengan Hirisan Daun Bawang Dan Daun Sup.

Terkadang ia diberi dengan sambal kicap (cili atau cabai rawit yang digoreng dicampur dengan kicap hitam) sebagai perisa. Cik mat kalau kita bihun sup utara tak makan dengan taugeh. Bihun sup utara adalah salah satu dari makanan favourite saya sekeluarga, dan lebih sedap lagi jika menggunakan daging segar dan tulang lembu di dalam kuah sup tersebut.