Cara Buat Pola Baju Kurung Moden

Cara Buat Pola Baju Kurung Moden. Baju kurung tradisional pesak buloh. Cara mengukur badan / cara ambil ukuran.

Nash Fesyen Baju Mini Kurung Moden from nashfesyen.blogspot.com

Kat bawah ni ade disediakn gambo tok buat pola. Garisan merah di dalam gambar adalah bahagian lipatan kain. Cara nak buat pola atau pelan atau dasar baju kurung moden / simple.

Contoh Pola Baju Kurung Moden + Kain Selisih Assalamualaikum Belajar Lihat Pada.

30 tambah 2 bahagi 4 = 8. 40 @ dari punggung ke l.b 17. Belajar lukis pola baju melayu cekak musang moden.

Cara Buat Pola Baju Kurung Moden By Sue Badrul

Orang kata action speaks louder than. 24012014 pola baju kurung asli. Berharap postingan pola baju kurung moden budak perempuan diatas bisa berguna buat.

Teknik Asas Yang Perlu Dipelajari Oleh Seorang Tukang Jahit Antaranya Ialah Cara Nak Ambil Ukuran Baju Kurung Berdasarkan Baju Kurung Contoh.

Cara buat pola baju kurung pahang. Cara buat pola baju kurung moden by sue badrul. Pinkan kemas pola di atas kain, tanda dengan kapur kemudian potong.

Read >>  Bagai Ayam Dimakan Tungau

Cara Nak Buat Pola Atau Dasar Baju Adalah Lebih Kurang Sama Macam Cara Nak.

Cara lukis pola potong kain. Ini amat berguna kerana anda tidak perlu mengukur setiap kali hendak membuat baju kurung. • kebaya boleh dipakai sedondon atau boleh juga dipakai dengan kain cukup untuk sepasang baju kebaya moden leher v dan kain selisih, susun semua pola yang telah dirajah di atas fabrik sebelum menggunting.

Tak Pandai Lukis Pola Tapi Tahu Asas.

Garisan merah di dalam gambar adalah bahagian lipatan kain. Pola bahagian leher baju kurung hai.bertemu lagi.selamat berpuasa untuk semua.dah pun masuk bulan ramadhan semoga kita semua mendapat keberkatan.dalam post2 yang telah lalu saya dah tunjukkan lukisan pola baju kurung bahagian badan, pesak dan kekek. Jun 11 2019 explore adnilccs board pola baju kurung moden followed by 370 people on pinterest.