Cara Nak Sejukkan Aircond Rumah

Cara Nak Sejukkan Aircond Rumah. Bagi yang berpendapatan rendah untuk membeli alat aircond sememangnya tak mampu. Kalau nak tidur lagilah terasa bahangnya.

10 Cara Mudah & Jimat Nak Sejukkan Rumah Tanpa Pasang Air from www.maskulin.com.my

Semakin besar ruang itu, semakin tinggi hp. Ada beberapa cara nak kurangkan kadar bil elektrik tu dari penggunaan aircond. Bagi mengelakkan dari cuaca panas, kebanyakan dari kita akan memasang pendingin hawa atau ‘air cond’ di rumah terutamanya di bilik tidur.

Dengan Cara Ini, Udara Yang Lebih Sejuk Dengan Lebih Mudah Sampai Ke Badan Anda.

9 cara sejukkan ruang bagi rumah yang. Dengan cara ini, udara yang lebih sejuk dengan lebih mudah sampai ke badan anda. 6 cara mudah jimat bil elektrik.

Semua Orang Ada Kat Rumah Terutamanya Di Pusat Bandar Ini.

Paling penting sangat menjimatkan sebab tak perlu nak keluarkan duit, cuma sejukkan air hingga jadi ketulan ais. Cara sejukkan badan tanpa aircond yang seterusnya ialah dengan minum banyak air. Ada beberapa cara nak kurangkan kadar bil elektrik semasa penggunaan aircond terutamanya ketika cuaca atau musim panas.

Read >>  Waktu Solat Bandar Baharu Kedah

Kalau Rumah Korang Tak Ada Aircond Atau Tak Nak Hidupkan Aircond Sebab Takut Bil Naik, Cuba Gunakan Kombinasi Kipas Dan Ais Ni.

Jika ada bajet lebih, pertimbangkan untuk memasang awning. Menghalang sinar matahari daripada terus masuk ke rumah. 5 punca kenapa aircond kereta tidak sejuk.

Awning Dapat Membantu Mengurangkan Pemanasan Atap Rumah Dan Melindungi Rumah Anda Daripada Cahaya Matahari Yang Terlampau.

Yang ni memang ramai yang salah cara penggunaan. Mudah sejukkan badan tanpa guna aircond ini sebenarnya. Selalu orang cakap mandi menggunakan ketul air saja kan, tapi ini dimana anda perlu meletakkan ketulan ais didalam mangkuk dan letakkan di hadapan kipas.

Aircond Merupakan Penyumbang Kadar Bil Elektrik Yang Tinggi.

Gunakan kombinasi kipas dan ais. Alat ini bukan saja agak mahal tapi bil elektrik juga akan meningkat bila menggunakannya. Haa, ini mungkin ‘trick’ yang baharu untuk anda.