Cara Penjagaan Kereta Viva

Cara Penjagaan Kereta Viva. Dah sekian lama jugak tayar kereta viva yang aku bawak ni bunyi berdengung masa meluncur laju. Nak tak nak, at least korang kena alert sikit tentang penjagaan kereta ini.

Cara Isi Air Kereta Viva from maklloes.blogspot.com

10 “maintenance” anda mesti lakukan. Ikuti tips penjagaan asas kereta yang wajib anda tahu seperti berikut. Ini merupakan komponen yang penting untuk enjin anda.

Untuk Periksa Keadaan Minyak Enjin Anda, Tarik Dipstick Dan Lap Mengunakan Tisu Atau Kain Sehingga Kering.

Kami akan berkongsi pengalaman serta pengetahuan berkenaan kereta sama ada standart atau. Tapi rasanya tayar depan tu baru je tukar. Tetapi dari segi penjagaan gearbox jenis auto pula bukanlah perkara yang mudah kerana sistem yang digunakan agak rumit dan memerlukan penjagaan yang lebih teliti.

Read >>  Mudah Com Kedah Kereta

Ikuti Tips Penjagaan Asas Kereta Yang Wajib Anda Tahu Seperti Berikut.

Dan jika kita perhatikan, ada dinyatakan apabila millage kereta kita mencecah 1,000 km, kita perlu hantar kereta untuk service pertama. Namun, lampu yang menyala tidak semestinya menandakan sesuatu yang serius, tetapi adalah lebih baik untuk anda memeriksanya. Gambar menunjukkan turbine yang rosak akibat tidak memakai air filter di mana partikel.

Cara Paling Mudah Untuk Menjaga Kereta Anda Adalah Dengan Mematuhi Jadual Penyelenggaraan Yang Telah Ditetapkan Oleh Pihak Pengedar Kereta.

Setiap sebulan sekali, periksa paras minyak brek kereta anda (botol minyak depan vacum pam). Mudah cerita, kalau saya bawa kereta dan mahu keluar, saya perlu turunkan cermin. Tayar kereta viva bunyi berdengung.

Bateri Yang Lemah Akan Menyukarkan Kita.

Ini merupakan komponen yang penting untuk enjin anda. Apabila kita membeli kereta baru, semua peralatan adalah baru termasuk gear box. Bagi memastikan kenderaan anda sentiasa berada dalam keadaan baik, disenaraikan beberapa petua penjagaan kereta.

Orang Yang Membeli Kereta Baru Biasanya Kurang Mengambil Berat Tentang Penjagaan Kereta Kerana Menyerahkan Segala Servis Dan Penjagaan Kereta Kepada Bengkel Kereta Atau Pusat Penyelenggaraan Kenderaan.

Terdapat perbezaan yang ketara terutamanya bila kita bercakap tentang penjagaan kereta. Dah sekian lama jugak tayar kereta viva yang aku bawak ni bunyi berdengung masa meluncur laju. Tetapi ayah ada terangkan yang pembuka pintu kereta beliau telah rosak.