Hari Keputeraan Sultan Selangor

Hari Keputeraan Sultan Selangor. Sembah tahniah dan ucap selamat sempena ulang tahun hari keputeraan yang ke 67 duli yang maha mulia sultan selangor pada 11 disember 2012 bersamaan 27 muharam 1434. Selamat hari keputeraan sultan selangor.

Hari Keputeraan Sultan Selangor sankalop from san-kalop.blogspot.com

Pemasyhuran baginda adalah berikutan kemangkatan padukan. Sultan dan yang dipertuan negeri selangor darul ehsan serta segala daerah takluknya. December 12, 2022 cuti hari keputeraan sultan selangor.

Buat Julung² Kalinya Menjejakkan Kaki Ke Istana Alam Shah Dan Juga Berpeluang Temu Ramah, Berphoto Para Sahabat Dari Persatuan Melayu Bugis Selangor Pmbs, Ym.

Walaupun begitu, ia menyambut hari keputeraan sultan selangor pada 11 disember setiap tahun, untuk menghormati sultan kini. Tengku permaisuri selangor mendahului senarai 101 penerima darjah dan bintang kebesaran selangor sempena ulang tahun hari keputeraan. May allah the almighty bless our sultan.

Read >>  Cawangan Bank Islam Selangor

Hari Keputeraan Dymm Sultan Selangor Ke 64.

December 12, 2022 cuti hari keputeraan sultan selangor. Hari keputeraan sultan selangor 2022, 2023 dan 2024 sultan sharafuddin merupakan raja terkini dan sultan ke sembilan di dalam dinasti bugis yang memerintah selangor. Hari keputeraan sultan selangor from 11 december 2022 until 12 december 2022.

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Berkenan Mengurniakan Darjah Dan Bintang Kebesaran Kepada 116 Penerima Pada Istiadat Pengurniaan Darjah Dan Bintang Kebesaran Sempena Ulang Tahun Keputeraan Baginda.

Pemasyhuran baginda adalah berikutan kemangkatan padukan. Duli yang maha mulia sultan sharafuddin idris shah alhaj ibni almarhum sultan salahuddin abdul aziz shah alhaj dimasyhurkan sebagai sultan selangor ke 9 pada 22 november 2001 bersamaan dengan 6 ramadhan tahun 1422 hijrah. Sultan selangor berkenan mengurniakan darjah kerabat kedua (d.k ii) kepada tengku ramli.

Selamat Hari Keputeraan Sultan Selangor 2019 💛.

Selamat hari keputeraan sultan selangor. Sembah tahniah dan ucap selamat sempena ulang tahun hari keputeraan yang ke 67 duli yang maha mulia sultan selangor pada 11 disember 2012 bersamaan 27 muharam 1434. Semoga allah melanjutkan usia dan pemerintahan tuanku.

Sultan Dan Yang Dipertuan Negeri Selangor Darul Ehsan Serta Segala Daerah Takluknya.

Hari raya aidilfitri tahun baru tahun baru cina Live hari keputeraan dymm sultan selangor ke 73 youtube. Nube bank labour union malaysia labour rights malaysia.