Ibu Yati Agama Melayu

Ibu Yati Agama Melayu. Orang ramai dinasihatkan tidak terpengaruh dengan ajaran islam melayu yang dibawa oleh individu yang dikenali sebagai ibu yati ini. Agama berkenaan menurut yang dipertua yayasan dakwah islamiah malaysia (yadim) nasrudin hassan dikenali sebagai agama melayu dan dibawa oleh individu dikenali sebagai ibu yati.

Ibu Yati membawa AGAMA MELAYU? Kena panggil dengan Jais from www.youtube.com

Yang dipertua yayasan dakwah islamiah malaysia (yadim), nasrudin hassan meminta umat islam tidak terpengaruh dengan dakwaan ajaran sesat 'agama melayu' yang dikatakan dibawa oleh individu dikenali 'ibu yati'. Jais panggil ibu yati beri keterangan isu dakwaan ajaran sesat astro awani. Beliau berkata, kelahiran agama baharu yang dikenali sebagai agama melayu itu menolak ajaran islam yang dianggap sebagai islam arab dan.

Utusan Online Melaporkan Bahawa Wan Norhayati.

Beliau berkata, kelahiran agama baharu yang dikenali sebagai agama melayu itu menolak ajaran islam yang dianggap sebagai islam arab dan. Mohon kepada pihak yang berwajib untuk menyiasat perkara ini. Menurut video tersebut, individu yang dikaitkan dengan ajaran agama itu dipanggil ibu yati dan mempunyai pengikut yang melakukan.

Read >>  J&T Kuala Lumpur

Pada 5 Februari Lalu, Dia Turut Dihadapkan Ke Mahkamah Majistret Kuala Lumpur Dan Mengaku Tidak Bersalah Atas Tiga Pertuduhan Membuat Kenyataan Di.

“saya menolak ajaran islam yang dianggap sebagai islam arab. Beliau yang dikenali sebagai ibu yati itu turut menafikan bahawa dia mahu membentuk agama melayu dan mencipta ucapan syahadah. Yang dipertua yayasan dakwah islamiah malaysia (yadim), nasrudin hassan meminta umat islam tidak terpengaruh dengan dakwaan ajaran sesat 'agama melayu' yang dikatakan dibawa oleh individu dikenali 'ibu yati'.

Sekarang Ni Ada Pulak Ajaran Baharu, Dinamakan Ajaran Ibu Yati.

Beliau berkata kes itu diserahkan kepada. Yang dipertua yayasan dakwah islamiah malaysia (yadim), nasrudin hassan meminta umat islam tidak terpengaruh dengan dakwaan ajaran sesat ‘agama melayu’ yang dikatakan dibawa oleh individu dikenali ‘ibu yati’. Siasatan menyeluruh oleh jabatan agama islam selangor (jais) berhubung isu ajaran sesat digelar ‘agama melayu’ yang didakwa dibawa seorang wanita digelar ibu yati hampir selesai.

Saya Sendiri Pernah Mengenali Beliau (Ibu Yati) Sepintas Lalu Lewat 20 Tahun Yang Lalu Semasa Beliau Masih Belajar, Catat Nasrudin Dengan.

3,121 likes · 14 talking about this. Nasrudin berkata, pihak berkuasa agama islam sedang menyiasat perkara itu dan bakal mengambil tindakan sewajarnya. Isu ajaran ibu yati yang berpaksikan agama ‘islam melayu’, ini ceritanya.

Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim), Nasrudin Hassan Meminta Umat Islam Tidak Terpengaruh Dengan Dakwaan Ajaran Sesat 'Agama.

Agama berkenaan menurut yang dipertua yayasan dakwah islamiah malaysia (yadim) nasrudin hassan dikenali sebagai agama melayu dan dibawa oleh individu dikenali sebagai ibu yati. Ibu yati mengucap syahadah, bersumpah tidak wujudkan agama melayu. Timbalan menteri di jabatan perdana menteri, datuk ahmad marzuk shaary berkata, sebaik sahaja selesai, pihaknya akan mendedahkan hasil siasatan tersebut kepada.