Jabatan Agama Islam Kedah Borang Nikah

Jabatan Agama Islam Kedah Borang Nikah. Seterusnya, pihak lelaki perlulah mendapatkan kebenaran berkahwin daripada pejabat agama islam daerah dan permohonan kahwin yang telah diluluskan hanya sah dalam tempoh 3 bulan sahaja. Panduan buat pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga secara online.

Trainees2013 Contoh Borang Nikah Negeri Pahang from trainees2013.blogspot.com

Jabatan hal ehwal agama islam negeri kedah (jheaik) 1. Cara memohon dan isi borang kebenaran nikah online 2022 (seluruh negeri). Sebelum 1 april 2021, sistem permohonan online sppim untuk mengisi borang nikah hanya digunakan oleh paid (pejabat agama islam daerah) atau jain (jabatan agama islam negeri) dari 6 buah negeri sahaja.

Borang Permohonan Akad Nikah Melalui Wakalah Pengantin Lelaki

Sebab waktu amik borang x disediakan borang hiv ini kerana di klinik kesihatan di kedah memang dah sedia kan borang tu. Cara memohon dan isi borang kebenaran nikah online 2022 (seluruh negeri). Tempoh sah laku ujian hiv ini adalah 6 bulan dari tarikh ujian tersebut diadakan.

Ianya Adalah Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya Dan Labuan), Perak, Kedah, Perlis, Negeri Sembilan Dan Melaka.

Layari laman web sppim (sistem pengurusan perkahwinan islam malaysia) permohonan kebenaran berkahwin online melalui www.sppim.gov.my setakat 2017 ini meliputi permohonan yang dibuat di negeri sembilan, melaka, perlis, kedah, perak dan wilayah persekutuan. Untuk makluman, kini jakim dengan kerjasama jabatan agama islam negeri memperkenalkan satu sistem online iaitu sppim atau sistem pengurusan perkahwinan islam malaysia yang bertujuan memberi kemudahan. Jabatan agama islam wilayah persekutuan kompleks pusat islam, jalan perdana, 50676 kuala

Read >>  Gangguan Bekalan Air Negeri Sembilan

Sebelum 1 April 2021, Sistem Permohonan Online Sppim Untuk Mengisi Borang Nikah Hanya Digunakan Oleh Paid (Pejabat Agama Islam Daerah) Atau Jain (Jabatan Agama Islam Negeri) Dari 6 Buah Negeri Sahaja.

Cara dan proses permohonan nikah bagi negeri kedah 74 institusi pendidikan agama di kedah tidak berdaftar: Melaka, perlis, kedah, perak dan wilayah persekutuan (kuala lumpur, putrajaya dan labuan), johor dan selangor. Memperuntukkan berkaitan orang yang boleh mengakadnikahkan perkahwinan.

Permohonan Kebenaran Berkahwin Online Adalah Satu Inisiatif Jakim Dengan Kerjasama Jabatan Agama.

Sop mkn perkahwinan di jpn dan ppp tempoh pkpp 25022021. Keutamaan pelaksanaan majlis akad nikah diberikan kepada bakal pasangan pengantin yang telah mendapat kebenaran berkahwin (telah mendapat borang akuan akad) daripada pejabat agama islam daerah. Seeloknya bakal pengantin perempuan pergi ke jabatan agama islam mcm miss najwa nikah kat jitra so kena p jabatan agama islam jitra.

Untuk Pasangan Di Negeri Kedah, Kalau Anda Sudah Bercadang Untuk Berkahwin, Anda Boleh Ikuti Perkongsian Qadijah Paudzi Apakah Langkah, Cara Atau Proses Permohonan Nikah Bermula Daripada Mula Sehinggalah Dibenarkan.

Majlis penyerahan rasmi projek tersebut telah berlangsung pada hari ahad, 3 januari 2021 di tapak projek. Jabatan agama islam wilayah persekutuan, kompleks pusat islam, jalan perdana, 50676 kuala lumpur tel: Maklumat lanjut boleh datang terus ke pejabat agama islam parit buntar atau hubungi 057161078