Karangan Pengalaman Bercuti Di Kampung

Karangan Pengalaman Bercuti Di Kampung. Kami pun bertolak ke destinasi dengan gembira keesokkan harinya. Kalau tak datang, buat surat kiriman rasmi.

contoh karangan keperihalan from www.scribd.com

Pada cuti sekolah yang lalu, saya telah berpeluang pulang ke kampung datuk dan nenek saya yang terletak di pasir puteh kelantan. Karangan online worksheet for tahun 3. Di kampung, datuk mengajar saya dan adik bermain wau dan gasing.saya dan adik berasa gembira.

Pada Cuti Sekolah Yang Lalu, Saya Telah Berpeluang Pulang Ke Kampung Datuk Dan Nenek Saya Yang Terletak Di Pasir Puteh Kelantan.

Karangan bercuti ke pulau langkawi pada cuti sekolah yang lalu, kami sekeluarga berpeluang bercuti ke sebuah tempat peranginan iaitu pulau langkawi. Tujuan saya menulis surat ini adalah untuk menceritakan pengalaman saya dan sekeluarga bercuti di kampung. Pada cuti sekolah yang lalu, ayah membawa kami sekeluarga melawat ke kampung datuk.

Read >>  Kereta Sewa Murah Kuantan

Sekolah Korang Ada Buku Berita Tak?

Di kampung, datuk mengajar saya dan adik bermain wau dan gasing.saya dan adik berasa gembira. Setelah sampai di jeti, kami perlu menaiki. Saudari, surat saudari telah selamat saya terima pada minggu lepas.

Rumah Datuk Saya Terletak Di Rompin.

Kami tiba di destinasi pada pukul 9.30 pagi. Pada masa cuti sekolah yang lalu,saya telah pulang ke kampung bersama keluarga saya.kampung saya terletak di kelantan.kami bercuti di kampung selama tiga hari. Suasana sepanjang perjalanan dapat dilihat dengan jelas.

Pengalaman Bercuti Di Sebuah Kampung Worksheet.

Perjalanan ke kampung mengambil masa. Pengalaman bercuti di perkampungan nelayan. Selepas tiga jam, kami tiba di rumah datuk.

Pada Cuti Sekolah Yang Lalu, Bapa Membawa Kami Sekeluarga Pergi Ke Kampung Datuk Yang Terletak Di Kluang.

Pengalaman bercuti di kampung datuk. Hari belum terang tanah, saya sudah bangun daripada tidur. Menceritakan pengalaman di tempat baru.