Kedai Gunting Rambut Boleh Beroperasi

Kedai Gunting Rambut Boleh Beroperasi. Kerajaan bersetuju membenarkan 11 jenis ekonomi bawah fasa 1 beroperasi semula berkuatkuasa esok, kata perdana menteri muhyiddin yassin. Katanya yang mempunyai enam cawangan kedai gunting rambut di sekitar seremban, ne­geri sembilan dengan 35 pekerja keseluruhan, jika pkp diteruskan tanpa kebenaran diberi kepada pengusaha gunting rambut dan salon untuk beroperasi, perniagaan hanya mampu bertahan dalam tempoh sebulan.

Kedai gunting rambut 'diserbu' Nasional Berita Harian from www.bharian.com.my

Car wash, kedai gunting rambut boleh beroperasi mulai esok. Terdapat prosedur operasi standard (sop) kesihatan tambahan yang mesti dipatuhi. 11 aktiviti ekonomi termasuk kedai gunting rambut dibenar kembali operasi dalam fasa 1 ppn.

11 Aktiviti Ekonomi Termasuk Kedai Gunting Rambut Dibenar Kembali Operasi Dalam Fasa 1 Ppn.

Keputusan kerajaan membenarkan kedai gunting rambut beroperasi semula pada 10 jun ini, nyata melegakan pengusahanya.presiden persatuan peng. Syarikat yang senaraikan boleh membuat permohonan beroperasi kepada kementerian perdagangan antarabangsa dan industri (miti) bermula pukul 9 pagi isnin ini secara atas talian di laman sesawang, www.miti.gov.my. Menteri kanan (kluster keselamatan), datuk seri ismail sabri yaakob berkata, ini susulan sumbangan sektor itu kepada keluaran.

Car Wash, Kedai Gunting Rambut Boleh Beroperasi Mulai Esok.

Belum ada keputusan bila kedai gunting boleh mula beroperasi. Semasa dobi, kedai gunting rambut boleh buka! Tuan punya premis perlu beri taklimat sop kepada semua pekerja.

Read >>  Resepi Sotong Goreng Kunyit Berkuah

Presiden Persatuan Penggunting Rambut Bumiputera Malaysia, Tn Winda Tahir Menyifatkan Keputusan Putrajaya Melarang Kedai Gunting Rambut Beroperasi Amat Mengecewakan Dan Menekan Ahlinya.

Pusat servis kenderaan, kedai gunting rambut, dan dobi adalah antara beberapa sektor perkhidmatan yang dibenarkan beroperasi bermula tempoh perintah kawalan pergerakan (pkp) fasa ketiga ini. Persatuan penggunting rambut bumiputera malaysia (mbba) menggesa kerajaan membenarkan kedai gunting rambut beroperasi sepanjang tempoh perintah kawalan pergerakan (pkp 2.0) kali ini. Belum ada tarikh yang jelas bila kedai gunting atau salun rambut akan kembali dibuka kerana hal itu sedang diperhalusi oleh majlis.

Sebelum Dan Selepas Prosedur Gunting Rambut, Kerusi Gunting Rambut Dan Peralatan (Seperti Gunting Dan Sikat) Perlu Didisinfeksi.

Katanya yang mempunyai enam cawangan kedai gunting rambut di sekitar seremban, ne­geri sembilan dengan 35 pekerja keseluruhan, jika pkp diteruskan tanpa kebenaran diberi kepada pengusaha gunting rambut dan salon untuk beroperasi, perniagaan hanya mampu bertahan dalam tempoh sebulan. Bagi kedai dobi perkhidmatan penuh dan bukannya layan diri manakala perkhidmatan gunting rambut asas sahaja boleh dibuka. Kedai gunting rambut salun kecantikan dan kedai cermin mata tidak dibenarkan beroperasi sepanjang tempoh perintah kawalan pergerakan pkp.

Kementerian Perdagangan Antarabangsa Dan Industri (Miti) Dalam Satu Kenyataan Menambah Sembilan Lagi Sektor Ekonomi Untuk Beroperasi Secara Berperingkat.

Tinjauan ke beberapa salun dan kedai gunting rambut serta pusat cuci. Kerajaan bersetuju membenarkan 11 jenis ekonomi bawah fasa 1 beroperasi semula berkuatkuasa esok, kata perdana menteri muhyiddin yassin. Tukang gunting rambut, safwan sedik, 22, berkata, semalam merupakan hari yang menggembirakan setelah premis itu boleh beroperasi seperti biasa dengan mengamalkan prosedur operasi standard (sop) ditetapkan kerajaan.