Kuih Kacang Hijau Goreng

Kuih Kacang Hijau Goreng. Selalu di kacau agar tak bergentel nanti. Roti goreng isi kacang hijau.

Mung Bean Fritter Snack / Kuih Kacang Hijau Goreng / Kuih from www.youtube.com

1 sudu makan tepung gandum; Resepi kuih kasturi yang akan kami berikan ini memang sedap untuk anda cuba. Jika bubur agak pekat, bolehlah di tambah air.

Jika Terlalu Kering Masukkan Sedikit Sahaja Air 4.

Kuih kasturi diperbuat menggunakan kacang hijau yang direbus lembut bersama gula dan digaul dengan kelapa. Masukkan adunan tadi dalam kuali yang berisi lebihan minyak kelapa tadi. Resepi kuih kacang, resepi kuih raya yang menjadi tradisi dan kegemaran ramai di hari raya.

Dapatlah 9 Biji Kuih Bom Yang Bersaiz Sebesar Ping Pong Biji.

Resepi kuih kacang hijau atau di kenali juga. Nama lain kuih ini ialah kuih kacang hijau. Mudah disediakan dan hanya menggunakan.

1 Biji (19 G) 86:

Ini pun sebab inti kacang hijau hari tu ada simpan dalam peti ais, tu yang buat tu. Jika bubur agak pekat, bolehlah di tambah air. Kalau dah lembut, tak perlu habiskan air daun pandan.

Read >>  Senarai Harga Kereta Bmw Di Malaysia

Bersihkan Kacang Hijau, Dan Rendam Terlebih Dahulu Selama 30 Minit.

Apabila air rebusan hampir kering,tambahkan. Dengan inti kacang hijau yang direbus dan dicampurkan dengan bahan lain seperti kelapa parut dan tepung , dibentukkan menjadi bulat dan dicelup pula dengan bancuhan tepung supaya sekata dan akhir sekali, goreng rangup kuih ini. ¾ cawan pun dah cukup.

Apabila Siap, Ketepikan Tahi Minyak Yang Terhasil Dan Biarkan Lebihan Minyaknya Dalam Kuali.

Resepi kuih bom inti kacang hijau. Ia juga merupakan antara kuih tradisional malaysia yang agak popular. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dalam satu bekas, kacau hingga sebati.