Lirik Lagu Negeri Sabah

Lirik Lagu Negeri Sabah. Di waktu imanku mulai goyah dan bila. Sila klik pada bendera dibawah untuk mendengar dan melihat lirik lagu kebangsaan serta lagu setiap negeri.

Lagu Sabah Tanah Airku Al Siqfalasy On Twitter Lagu from sdikitmok.blogspot.com

Ya allah yang maha kuasa lanjutkan usia kebawah duli yang maha mulia dirgahayu darul makmur aman dan bahagia sentiasa ya allah selamatkan kebawah duli raja kami. Di bawahnya iaitu tubuh utama lambang ini yang berbentuk sebuah perisai. يا ﷲ يڠ مها کواس لنجوتکن اوسيا.

Pada Kali Ini, Jom Kita Sergah Siapa Artis Yang Masih Kekalkan Identiti Sabahan.pendek Kata Orang Sabah Bilang Tidak ‘Sombong’ Kerana Kitaorang Sememangnya Sukakan Artis Yang ‘Down To Earth’ Dan 'Humble'.

Lagu kebesaran negeri pahang darul makmur ialah allah selamatkan sultan kami. Berbagai teknologi dan kebudayaan dari luar dapat dengan mudah masuk ke negeri tertentu tanpa perlu. Lirik lagu sabah tanah air ku.

Kerah Tenaga, Rise Of The Borneo!

Dan menjaga kedaulatan dan ketenteraman negeri sabah. Yang menarik lirik lagu ni kau mau saya sikut tu gunung kinabalu sama sungai pagalan, baru mau percaya saya orang sabah. Dari kundasang ke puncak kinabalu!

Read >>  Taman Negeri Endau Rompin

Sarawak Tanah Malaysia, Aman Makmur Rahmat Tuhan, Maha Esa,Kekallah Sarawak Bertuah, Teras Perjuangan Rakyat,Berjaya Berdaulat.

Melaka negeri bersejarah tempat tumpah darah kita dijunjung dengan sepenuh jiwa untuk maju dan jaya rakyat melaka sudah bersatu padu berikrar taat setia jujur berkhidmat setiap masa melaka maju jay… Marilah bersama serta maju jaya, merdeka sepanjang masa, bersatu segala bangsa sentosa, sabah negeri merdeka. Banyak lagi punch line sebegini dari negeri lain yang dikaitkan dengan lambang sesebuah negeri.

Saiful Jaicob Menghidupkan Semula Lagu Etnik Sabah Dengan Nokuro Baino | Seperti Yang Kita Sedia Tahu Bahawa Negeri Sabah Adalah Negeri Yang Dikenali Sebagai Negeri Di Bawah Bayu Dan Merupakan Negeri Yang Mempunyai Pelbagai Bahasa Serta Dialek Dengan Pelbagai Kebudayaan Dan Adat Resam Tradisional.

Dalam masa yang sama ia juga dapat membantu dalam mengekalkan khazanah bahasa tempatan. Keunikan keningau fm 7 feb 2009 stesen radio keningau fm, yang mula beroperasi secara rasmi pada. Hebat mereka jadikan ia sebuah lirik dan lagu.

Sebab Ni Punch Line Yang Popular Di Tahun 2017.

Scribd adalah situs bacaan dan penerbitan sosial terbesar di dunia. Lambang negeri sabah terdiri dari dua bahagian iaitu atas yang berupa dua lengan berwarna kuning sedang menjulang bendera negeri yang terletak di atas satu susunan lima warna negeri iaitu biru zirkon, merah cili, putih, biru salji dan nilakandi. Damai muhibbah sentiasa, bersatu,berusaha,berbakti, untuk sarawakku cintai.