Makan Pil Perancang Tapi Datang Haid

Makan Pil Perancang Tapi Datang Haid. Ana baru nak guna pil perancang marvelon. Tapi, masa ana jumpa dr, dia kata mkn pd hari pertama period.

January 2013 Dunia TTC Ku from dunia-ttc-ku.blogspot.com

Pengambilan perancang kehamilan seperti suntikan depo, implan, pil perancang, dan sebagainya juga mampu menjejaskan haid anda. Sungguhpun haid juga boleh terjejas disebabkan stres, sakit, travel, atau masalah kesihatan seperti tiroid, pengambilan pil perancang juga boleh menjadi punca kepada masalah ini. Pil perancang yasmin merupakan gabungan dua hormon:

Sebab Sy Sudah Stop Makan Ubat Pil Perancang Regulan.smpai Sekarang X Dtg Haid.

Datang haid atau pendarahan yg panjang. Imej via [ bawangputih] 4. Ana baru nak guna pil perancang marvelon.

Suntikan Dep, Pil Perancang Dan Kondom, Period Datang, Haid.

2 days ago 路 ketahui dulu penyebabnya, ini 3 program hamil untuk haid tidak teratur. Untuk kepastian, lakukan pemeriksaan kehamilan pada bulan berikutnya dan tanyakan pada doktor jika haid anda masih tidak normal. Tapi, masa ana jumpa dr, dia kata mkn pd hari pertama period.

Read >>  Meja Makan Marble 4 Kerusi

Pertama, Pil Yang Mempunyai Hormon Progestogen.

Adakalanya haid akan datang sedikit sahaja dalam kadar beberapa titis, ia tidak datang seperti biasa. Sy berumur 37 tahun, mengamalkan makan pil perancang tapi sejak 2 bulan ni saya tidak datang haid, 1 orang doktor telah menjawab soalan ini dan dilihat oleh 5 orang Estrogen (ethinyl estradiol) dan progestin (drosperinone).

Ada Yang Menyebabkan Haid Anda Lewat, Sedikit, Atau Langsung Tidak Datang.

Terdapat dua jenis pil perancang yang boleh diambil bagi mencegah kedatangan darah haids. Pil perancang yasmin merupakan gabungan dua hormon: Makan pil perancang tapi tidak datang haid / 10 perkara yang anda perlu tahu mengenai haid tidak teratur dr muhammad izzat the malaysian medical gazette :

Mar 11, 2010 路 Dok, Saya Tidak Haid Sudah Hampir 4 Bulan.

Berat badan naik secara mendadak Suami aku nak anak tapi aku makan ubat perancang senyap2 via kisahrumahtangga.my. Sebaik sahaja saya habis berpantang anak kedua,nurse di kkia gombak setia telah berikan saya pil noriday.sememangnya ini percubaan pertama kalinya saya untuk mengambil perancang.saya memilih untuk mencuba pil terlebih dahulu walaupun saya ada niat untuk mengambil implanon atau injection.berbanding pil lain seperti yasmin,noriday boleh.