Maksud Simbol Pada Meter Kereta

Maksud Simbol Pada Meter Kereta. Maksud simbol pada meter kereta viva. Apabila tolok meter naik sehingga paras merah, ia bermaksud air coolant di dalam radiator berada pada tahap yang kurang, kebocoran radiator ataupun masalah pada penutup kepala gasket.

Simbol Pada Meter Kereta Axia from jiolakaka.web.app

Apabila tolok meter naik sehingga paras merah, ianya bermaksud air coolant di dalam radiator anda berada pada tahap yang kurang, kebocoran radiator ataupun masalah pada penutup kepala gasket. 13 maksud simbol pada dashboard kereta perlu ambil tahu.!!! Hal ini kadang menyulitkan bagi mereka yang awam.

Dalam Artikel Ini, Kami Akan Merungkai Satu Persatu Maksud Simbol Pada Meter Kereta Dan Apa Yang Perlu Anda Lakukan Apabila Lampu Amaran.

Ini merupakan simbol untuk masalah yang melibatkan enjin kereta anda. Apabila tolok meter naik sehingga paras merah, ia bermaksud air coolant di dalam radiator berada pada tahap yang kurang, kebocoran radiator ataupun masalah pada penutup kepala gasket. Automatic shift lock dan enjin start indicator.

Read >>  Maksud Hangat Hangat Tahi Ayam

Simbol Ini Akan Menyala Jika Suhu Enjin Anda Terlalu Panas.

Sekiranya sebarang simbol pada dashboard meter menyala, anda tahu perkara yang sepatutnya dilakukan. Simbol ini menandakan minyak semakin berkurangan. Sekiranya sebarang simbol pada dashboard meter menyala, anda tahu perkara yang sepatutnya dilakukan.

Sekiranya Sebarang Simbol Pada Dashboard Meter Menyala, Anda Tahu Perkara Yang Sepatutnya Dilakukan.

Di dalam artikel ini anda dapat mengenal pasti simbol ikon lampu pada meter kereta anda. Simbol ini bertujuan untuk mengukur suhu pada bahagian coolant enjin kenderaan. Jika ini terjadi, segera hentikan kenderaan dan buka bonet.

Jom Ketahui Dengan Lanjut Di Bawah!

Untuk bahagian pertama artikel ini, kami kongsikan 15 simbol yang paling biasa dijumpai dalam kenderaan: Simbol tersebut menunjukkan ianya adalah bertujuan untuk mengukur suhu temperature pada bahagian coolant enjin kenderaan. Tahukah anda bahawa isyarat lampu enjin yang dipamerkan di meter kereta anda membawa maksud yang tersirat?

Tak Mengejutkan Bila Ada Yang Selalu Abaikan Saja Bila Lampu Amaran Dah Berkelip Atau Menyala.

B iasanya pada sesebuah kereta, terdapat banyak simbol dan lampu penunjuk pada panel instrumennya. Ini maksud simbol pada meter kereta yang perlu anda tahu. Kalau tak nak pakai juga, tahanlah telinga dengar bunyi bingit dalam kereta.