Mandi Sungai Di Selangor

Mandi Sungai Di Selangor. Senarai air terjun di selangor yang best & senang diakses dengan kereta melalui jalan raya. Kemudahan tempat meletak kenderaan dan bilik air juga disediakan.

12 Tempat Mandi Manda Di Selangor Best Dan Menarik Untuk from ammboi.my

Air terjun sungai gabai bukan hanya sesuai untuk aktiviti mandi manda sahaja tetapi di sini anda boleh berbbq bersama keluarga. Apabila berkelah, aktiviti utama yang akan dilakukan di sungai mestilah mandi manda bukan? Sungai dekat sini memang best dan segar ‘gila’!

Aktiviti Yang Ditawarkan Adalah Flying Fox Dan Bermain Buaian Sambil Menikmati Keindahan Floran Fauna.

Sungai inki kalumpang ni terletak di kampung pasir puteh dan antara yang terkenal di hulu selangor. Berkelah di sungai inki ni sememangnya menjadi aktiviti wajib kalau. Surau juga turut dibina di situ.

Anda Boleh Berjalan Di Sepanjang Sungai Sambil Menghirup Udara Segar Dan Nyaman.

Air terjun sungai pangsun terletak di batu 22, hulu langat. Kemudahan tempat meletak kenderaan dan bilik air juga disediakan. Ia juga terletak di kawasan hulu langat.

Read >>  Villa Menarik Di Selangor

Disamping Mandi Manda, Operasi Makan Juga Bermula.

Aktiviti yang popular di sungai pangsun ialah mandi sungai, jungle trekking, permainan outdoor, perkelahan dan juga sesuai untuk reunion atau hari keluarga. Ajlaa village resort adalah satu lagi tempat menarik untuk percutian di selangor bagi peminat pelancongan alam semulajadi. Selain air sungainya yang sejuk dan segar, apa yang menariknya di sini ialah sungainya yang agak luas dan lapang.

Dimana, Para Pengunjung Berpeluang Berjalan Di Persisiran Pantai Sambil Menghirup Udara Segar Serta Menikmati Keindahan Alam Dan Menikmati Keenakan.

Bercuti hujung minggu dalam kawasan alam semulajadi dan perkampungan pasti menyeronokkan. Terdahulu, akhbar ini melaporkan keadaan dua sungai di selangor yang menjadi sumber air untuk enam juta penduduk di lembah klang berdepan risiko menggunakan air tercemar. Di samping mandi sungai, pengunjung juga boleh lakukan aktiviti lain seperti menaiki atv, jungle trekking dan bbq.

Terdapat Beberapa Kemudahan Untuk Para Pengunjung Termasuk Penginapan Seperti Chalet, Resort Dan Training Centre.

Air terjun di sini memang cantik, tinggi dan satu lagi tarikan pengunjung kalau ke. Pada tahun 1982, orang ramai akhirnya dapat menikmati keindahan sungai tekala setelah taman reaksi dibuka secara rasmi. Batu 22, sungai lepuh, jalan hulu langat, 43100 selangor.