Masjid Al Azim Melaka

Masjid Al Azim Melaka. The mosque was constructed between 1989 and 1990. 33,106 likes · 1,634 talking about this · 39,812 were here.

KAKI TERUS MELANGKAH KE 2020 masjid Al Azim.. Melaka.. from payakumbuh1.blogspot.com

Projek pembinaannya yang menelan belanja sebanyak rm 19.5 juta itu telah dirasmikan oleh dymm seri paduka baginda yang di pertuan agong. Ketika itu datuk seri mohd. Its the last day spent in malacca.

Batu Asasdan Arah Kiblat Diletakkan Oleh Y.a.b.

It is designed using malay/ javanese houses found in this part of the malay peninsula. Rahim bin datuk thamby chik. Masjid dato janggut (masjid dun ayer limau.

Known As The State Masjid Of Malacca.

Masjid yang masih agak baru ini telah siap dibina pada tahun 1990. It was built using the mix. 33,251 likes · 530 talking about this · 39,747 were here.

The Base Stone And The Qiblat Direction Was Put By The Melaka Chief Minister During That Time;

Sesuai dengan keunikannya itu, rekabentuk masjid ini boleh dilihat dari dua sudut, dalaman dan luaran. Projek pembinaannya yang menelan belanja sebanyak rm 19.5 juta itu telah dirasmikan oleh dymm seri paduka baginda yang di pertuan agong. Seperti yang dikatakan tadi, sebelum wujudnya masjid al azim, masjid tengkera adalah masjid negeri melaka yang asal.

Read >>  Kedai Aksesori Kereta Melaka

Ketika Itu Datuk Seri Mohd.

Tingkat atas dikhaskan untuk wanita seramai 700 orang manakala tingkat bawah boleh menampung seramai 9,700 orang jemaah lelaki. Ketika itu datuk seri mohd. Amanah saham nasional (asnb) melaka:

Terletak Dalam Sekitar 3 Km Dari Bandar Melaka, Masjid Yang Dibina Dengan Gaya Seni Bina Jawa Dan Cina Serta Disulami Dengan Keindahan Seni Ukir Islam Ini Dapat.

Pejam celik pejam celik sudah pun menginjak ke usia 30 tahun lamanya. Masjid negeri sabah kota kinabalu. The makam pahlawan negeri or state heroes mausoleum is situated near the mosque.