Perkataan Seerti Bahasa Melayu

Perkataan Seerti Bahasa Melayu. [kata seru] untuk melahirkan kegirangan atau menyatakan persetujuan: Perkataan yang ertinya sama atau hampir sama dengan perkataan lain.

Kesalahan Ejaan Bahasa Melayu Penggunaan ejaan yang from solomonboone.blogspot.com

Barang siapa yang bersalah akan merasa. Beri perkataan seerti atau seiras bagi perkataan yang bergaris bawah dalam. Peribahasa melayu dengan perkataan makan.

Itu Dia, ~, Macam Itulah Caranya!;

Perkataan seerti ( sinonim ) 1. Peribahasa melayu dengan perkataan makan. Gerai kedai = 1a) mak timah menjual nasi lemak di gerai nya setiap pagi.

Pilih Perkataan Seerti Bagi Perkataan Bergaris.

Newer post older post home. Siti disayangi oleh ibu dan bapanya kerana dia anak yang patu h. Paparan terbaik internet explorer 5.5 ke atas, dengan resolusi skrin 1280×1024.

Setiap Hari Pasti Akan Berla.

Cerdik pandai= dapat mengerti dgn cepat, cerdik, pintar. Mengandar = membawa barang dengan kandar, menggalas, memikul. Beri perkataan seerti atau seiras bagi perkataan yang bergaris bawah dalam.

1B) Pak Mat Memotong Rotan Untuk Membuat Bakul.

Add to my workbooks (0) download file pdf. (1)benci, (2)kandang kuda, (3)cerdik pandai, (4)sifar, (5)merajuk, (6)kena seksa. Terdapat juga antonym, lawan kata, tesaurus inggris dan indonesia dari perkataan.

Pekerjaan Yang Lambat, Tetapi Hasilnya Baik.

[kata seru] untuk melahirkan kegirangan atau menyatakan persetujuan: 184.nazmi tidak sabar untuk bertemu dengan sahabat penanya dari mesir yang berkunjung ke malaysia. Email thisblogthis!share to twittershare to facebookshare to pinterest.

Read >>  Age Dalam Bahasa Melayu