Pokok Ati Ati Hitam

Pokok Ati Ati Hitam. Pokok cincau hitam sangat tidak asing lagi di kalangan kita kerana keunikannya untuk dijadikan sebagai bahan dalam pembuatan air cincau asli. Namun kebanyakan pokok ati2 yg kutanam tdklah tumbuh merimbun, krn ketika dlm proses pembesaran pokok2 ini aku x pernah pun memotong pucuk2 yg ada, krn aku x tahu pun.

Daun Ati Ati Hitam Daun tunggal, warna hijau, bentuk from krisnabirulangit.blogspot.com

Dahulunya dikelompokkan di bawah genus coleus, sebahagian spesies dalam genus ini kini diletakkan di bawah genus solenostemon, manakala bakinya di dalam genus plectranthus. Selain cincau hitam, terdapat 3 lagi. Kecubong hitam/terung pungor hitam 35.

Pokok Cincau Hitam Atau Nama Saintifiknya Platostoma Palustre Tergolong Dalam Famili Lamiaceae.pokok Cincau Lebih Sinonim Dengan Nama Mesona Chinensis Dan Mesona Palustris.

ڤوکوق أتي٢) merupakan sejenis pokok saka yang berasal dari kawasan tropika di afrika, asia, australia, hindia timur, kepulauan melayu dan filipina.dahulunya dikelompokkan di bawah genus coleus, sebahagian spesies dalam genus ini kini diletakkan di bawah genus solenostemon, manakala bakinya di dalam genus plectranthus. Tanaman berbunga pada pemerhatian kami lebih memerlukan perhatian dari segi penjagaan. Pokok cincau hitam sangat tidak asing lagi di kalangan kita kerana keunikannya untuk dijadikan sebagai bahan dalam pembuatan air cincau asli.

Ada Yang Berwarna Merah Hati, Kuning, Hijau Dan Juga Yang Mempunyai Warna Berbagai.

Pada saya warnanya yang bertentangan akan memberikan penampilan yang menyerlah sebagai penghias taman rekreasi atau ditanam dihadapan rumah sebagai satu pilihan yang tepat. Selain cincau hitam, terdapat 3 lagi. Kunyit hitam malaysia disediakan di dalam polibeg bersaiz 8×8 atau kurang.

Read >>  Baju Hitam Tudung Warna Apa

Ira Gerik, Perak, Malaysia Seorang Isteri Kepada Ahmad Khiruddin Dan Juga Ibu Kepada Muhammad Khalis Danial.anak Yang Pertama Dari Dua Beradik.seorang Yang Peramh Dan Suka Berkawan.gemar Keluar Shopping Tak Kira Masa.janji Duit Penuh Jer.kejer Kat Ipd Gerik Di Bahagian Narkotik.dilahirkan Pada 20.11.83 Bertempat Di Atas Katil Hospital Daerah.

Daunnya mempunyai pelbagai bentuk seperti bentuk hati, bergerigi dan dan berbelang hijau di tepi sementara dibahagian tengahnya berwarna merah dan corak yang menarik dengan pelabagai campuran warna seakan warna pelangi. Dahulunya dikelompokkan di bawah genus coleus, sebahagian spesies dalam genus ini kini diletakkan di bawah genus solenostemon, manakala bakinya di dalam genus plectranthus. Pokok cincau hitam sangat tidak asing lagi di kalangan kita kerana keunikannya untuk dijadikan sebagai bahan dalam pembuatan air cincau asli.

Anak Pokok Mata Kucing Lada Hitam (Kahwin) Mc0157.

Ketinggian tidak melebihi 1.5 kaki. Pokok cincau hitam atau nama saintifiknya platostoma palustre tergolong dalam famili lamiaceae.pokok cincau lebih sinonim dengan nama mesona chinensis dan mesona palustris. Anak pokok mata kucing lada hitam (kahwin) quantity.

Nama Saintifiknya Ialah Solesnostemon Secutellaroides.

Kecubong hitam/terung pungor hitam 35. Ditanam sebagai tanaman hiasan dan ulaman di sekitar rumah.ianya banyak ditanam olih masyarakat india untuk ubat batuk.sangat berkhasiat sebagai ubat batuk.keselurohan pokok ini mempunyai bau yang menyengat hidung. Mempunyai batang yang lembut dan boleh mencapai ketinggian satu meter.