Pola Baju Kurung Pahang Kembang

Pola Baju Kurung Pahang Kembang. Menjahit,menjual baju kurung, tudung layer,jahit langsir,jubah, telekung lycra, tudung hoodie, jahit tepi halus tudung,selendang,shawl,kelas jahitan. Pola baju kurung pesak gantung.

Pattern Pola Baju Kurung Moden Proud Sewist Pola from memories-lovelines.blogspot.com

Gambar bawah ni jubah kembang riau yang baru jer saya siapkan. Cuma aku rasa tak susah nak jait, yg membezakan bj kurung biasa adalah potongan pesaknya. Plier (1) pola inner magic (1) pola pakaian (1).

Okay Untuk Dapatkan Kembang Bawah Baju Sila Lihat Gambarajah Dibawah.

Cara menjahitnya jahit dulu lapik leher depan dan belakang kemudian cantumkan. Gambar bawah ni jubah kembang riau yang baru jer saya siapkan. Praktek memasang ban pinggang rok.

Corak Sama Baju Dan Kain

Baju kurung riau adalah seperti baju kurung pahang tetapi tanpa kekek dan mempunyai pesak yg terbahagi kepada 2 bahagian seperti baju kurung pesak gantung dan mempunyai cutting dibahagian pinggang. Kalo aku, memang suka potongan yang macam ni. Pesak untuk baju kurung riau ini adalah kembang dibahagian bawah.

Kali Ni Saya Nak Kongsi Cara Melukis Pola Baju Kurung Riau.

Pola baju kurung pahang kembang. Pattern terbaru pada hujung tangan, sedikit kembang. Pola baju kurung pesak gantung.

Read >>  Baju Tunang Baby Blue

See More Ideas About Lengan Baju, Lengan, Pola Lengan.

Permulaan nak buat kena lah buat pola dulu. Pusat jagaan al fikrah malaysia pure farm dutch lady full cream milk pusat pengajian ilmu kemanusiaan usm pure tamil baby boy names starting with s pure tamil names for baby boy pureen warehouse sale 2017 punjabi suit back neck design with zip pusat permata pintar ukm punjabi simple suit back neck design pusat. Pengenalan baju kurung adalah pakaian tradisional wanita melayu di malaysia.walaupun di dalam zaman moden yang dipenuhi dengan pelbagai fesyen dari barat dan timur,manu baju kurung tetap menjadi suatu kemestian bagi wanita melayu di malaysia.baju kurung apabila dikenakan dengan aksesori sperti [email protected],kasut dan beg yang.

Mari Kita Mengenali Baju Kurung Pahang.

Manik pattern terbaru exclusif di bahagian leher dan jahitan manik pada sulaman. Selesa n sejuk & terletak bila memakai. Ramai juga yang sering terkeliru dengan nama dua jenis baju kurung ini.