Pola Kurung Kedah Moden

Pola Kurung Kedah Moden. See more ideas about kebaya, model kebaya, kebaya dress. Baju ini mirip dengan long dress serta banyak dikenakan oleh wanita muslimah.

15+ Trend Terbaru Pola Baju Kurung Kedah Moden Kelly Lilmer from kellylilmer.blogspot.com

Style ke duakiranya potong bahumaksudnye ada dua keping badan bajudepan dan belakang. Kurung kedah ngah piah kain lipat batik. Hari ini cikgu nak share ilmu tentang baju kurung kedah.baju ini tidak berpesak dan pendek serta bahunya jatuh.ianya dipakai longgar.tetapi fesyen ini telah diubah menjadi mini kurung moden dan berpoket tampal dibahagian hadapan baju.

Baju Kurung Pesak Gantung/Baju Kurung Riau Pahang.

Nah contoh contoh di atas adalah pola baju kurung moden terbaik dan baju kurung kedah. Sepasang kurung biasa/ kurung pahang/ kurung pesak gantung/ kurung kedah moden/ kurung moden/ jubah: Kat bawah ni ade disediakn gambo tok buat pola.

Read >>  Syarat Bantuan Rumah Zakat Kedah

Cara Nak Buat Pola Atau Pelan Atau Dasar Baju Kurung Moden / Simple Blouse.

Cara lukis pola/pattern blouse yang simple. Cara buat pola / cara melakar pola baju kurung kedah (tradisional)nak beli pola dan buku jahitan?shopee : Cikgu tiada harta untuk diberi, tapi cikgu ada ilmu untuk dikongsi # cikgunuur

*Terima Kasih Buat Suami Yang Desing Poster €¦Baju Kurung Kedah Moden 2022, Baju Kurung Kedah Moden Batik,.

Setelah membuat pola pada kertas minyak kertas art blok yang besar atau surat khabar bolehlah disimpan. Mencantum bahagian bahu baju kiri dan kanan g. Berbagai pola baju kurung tersebut sangat bervariasi mulai dari yang berdesain simpel hingga paling trendi.

Hari Ini Cikgu Nak Share Ilmu Tentang Baju Kurung Kedah.baju Ini Tidak Berpesak Dan Pendek Serta Bahunya Jatuh.ianya Dipakai Longgar.tetapi Fesyen Ini Telah Diubah Menjadi Mini Kurung Moden Dan Berpoket Tampal Dibahagian Hadapan Baju.

So korang pepandai la nk wat pakai ape. Cantum kedua belah sisi lengan dan jahit. Pengalaman menjahit semenjak tahun 2001 dan memulakan karier menjahit sepenuh masa di 2 buah butik sebelum menubuhkan jahitansara di gombak.

See More Ideas About Baju Kurung, Baju Kurung Kedah, Kedah.

Pola baju kurung kedah tradisional kini telah banyak berubah menjadi lebih moden. Kurung moden kain a cut. Blouse/ kain pakai/ duyung/ kipas belakang/ susun tepi/ skirt a: