Renew Roadtax Kereta Pejabat Pos

Renew Roadtax Kereta Pejabat Pos. Pastikan anda memenuhi syarat untuk renew roadtax seperti yang diterangkan di atas. Meskipun begitu, anda perlu menunggu giliran di pejabat pos.

Renew Roadtax Kereta Di Pejabat Pos opzxatr from opzxatr.blogspot.com

Pastikan dapat membezakan antara insurans dan takaful. Ambil nombor giliran dan tunggu sehingga giliran korang dipanggil; Which is the easiest way to renew roadtax?

Senarai Penuh Pejabat Pos Seluruh Malaysia Ada Di Sini.

Renew insurans kereta di pejabat pos. Sekiranya lesen anda telah tamat tempoh dan anda ingin renewlesen anda, anda tidak akan dikenakan sebarang denda kerana lewat renew lesen anda. Boleh pergi ke pejabat pos besar atau pejabat pos cawangan.

Harga Renew Roadtax Motor 201Cc Hingga 250Cc Dan Insuran:

Anda boleh renew roadtax di pejabat pos. Geran original (green card) masih diterima pakai bagi pemilik yang belum membuat pertukaran kepada. You need to present your identity card or mykad for roadtax renewal of any of the above vehicles at any jpj branch.

Read >>  Pejabat Kesihatan Negeri Kedah

Bermula 1 September 2016 Yang Dah Lepas, Sijil Pemilikan Kenderaan (Voc) Sudah Mula Diterima Di Pejabat Pos Untuk Proses Pembaharuan Roadtax & Insuran.

Pihak jpj telah mengumumkan bahawa tempoh moratorium lesen dan roadtax akan tamat dan anda dikehendaki renew lesen dan roadtax supaya tidak berlaku sebarang saman atau hal lain selepas tempoh moratorium tamat. Cara renew roadtax pejabat pos. Dokumen yang perlu dibawa iaitu kad pengenalan, sijil kepemilikan kendaraan atau geran, dan cover note insurans.

Jabatan Pengangkutan Jalan (Jpj) Sebelum Ini Dalam Kenyataan Mereka Yang Dimuat Naik Menerusi Laman Facebook Memaklumkan Bahawa Tempoh Moratorium Perlanjutan Pembaharuan Lesen Kenderaan Motor (Lkm), Lesen Memandu Malaysia (Lmm) Dan Lesen Vokasional (Gdl /.

Waktu buka bermula dari ahad hingga jumaat sekitar 8:00 hingga 17:00 dan sabtu sekitar 8:00 hingga 1:00. Sebelum anda membuat pembaharuan roadtax kereta di pejabat pos, ini beberapa senarai semak yang anda perlu lakukan: Anda tidak akan dikenakan sebarang caj tambahan.

Caj Pejabat Pos Hanya Rm2 Sahaja.

Boleh pergi ke pejabat pos besar atau pejabat pos cawangan. Pastikan anda memenuhi syarat untuk renew roadtax seperti yang diterangkan di atas; Renew roadtax at pejabat pos.