Resepi Ikan Keli Goreng Rangup

Resepi Ikan Keli Goreng Rangup. Cara mudah untuk hasilkan tepung goreng pisang yang rangup. Ada kalanya, ikan kelihatan rangup semasa baru angkat, tapi lepas tu, dah lembik.

Resepi Ikan Keli Goreng Berlada Khazanah Resepi from khazanahkoleksiresepi.blogspot.com

Resepi ikan keli goreng berlada. 7 petua goreng ikan supaya tak meletup, melekat, atau hancur isinya. Untuk kuah cili,masak semua bahan kuah cili menggunakan kuali berasingan.

Untuk Menyelesaikan Masalah Itu, Afy Al Habibi Berkongsi Cara Hilangkan Bau Ikan Keli Di Laman Facebook.

Resipi ikan keli goreng cili. Gorengkan ikan keli yang telah digaul bersama2 dengan kunyit dan garam. Hahaha kentang saya dah terlebih garing sedikit, tapi masih sedap.

Ikan Keli Ni Memang Antara Ikan Yang Paling Menakutkan Untuk Orang Wanita Memasak.

Selepas itu, kelarkan ikan keli mengikut kesesuian saiz ikan. Berikutnya tumis bahan yang ditumbuk/diblender. Apa petua goreng ikan supaya elok rupa dan sedap isinya?” sedap betul ratah ikan goreng.

Read >>  Pejabat Pos Besar Kuala Terengganu

1 Cawan Tepung Beras Cap 1 Gajah;

Haa jom kita ikuti tips ni! Masukkan ikan ke dalam bekas dan gaulkan bersama garam, kunyit dan tepung jagung. Masukkan perahan jus limau nipis dan gaul rata.

Gaul Sampai Agak Kering/Pecah Minyak Baru Masukkan Ikan Yang Digoreng Tadi.

Goreng ikan keli sehingga masak. Cuci ikan dengan cermat sebelum digoreng. Saya bercuti hari ini kerana masih tidak sihat, namun saya gagahkan diri untuk memasak memikirkan telah lama dapur azie tidak berasap dan blog azie kitchen tidak menampilkan resepi baru.

#4 Ikan Keli Goreng Rangup.

#1 masak lemak putih daun cekur ikan keli. Dicicah dengan air asam dan hirisan cili api ternyata amat sedap rasanya. Hari ini juga saya langsung tidak duduk dalam aircond.