Resepi Laksa Lemak Kedah

Resepi Laksa Lemak Kedah. Pernah makan laksa lemak kedah tak? Jika guna laksa kering, rendam laksa hingga lembut.

Laksa Lemak Kedah Resepi Minggu Ini from resepimingguini.blogspot.com

Buatnya agak mudah dan seperti anda sedia maklum, untuk mendapat laksa yang sedap dan enak, ikan harus yang segar. 10 ekor ikan selayang (ikan sardin) Laksa kedah yang paling sedap dan mudah.

Lama Dah Tekak Ni Nak Makan Resepi Laksa Siam Atau Laksa Lemak Ala Thai.perghh Dah Boleh Bayang Kuahnya Memang Kick Giler Bila Masuk Tekak.

Tapi kalau laksa kelantan aku tahu kuahnya lemak warna putih.sama kuah laksam. Boleh buat untuk hidangan untuk minum petang. 1 1/2 sudu kecil belacan.

Read >>  Baju Tunang Simple Tapi Cantik

Dayah Zul 19 September 2013 At 07:49.

Namun setiap laksa ini berbeza dan punya ciri tersendiri. Setakat ni mak aku tak pernah buat ketupat lagi sebab ketupat dah jadi makanan biasa bagi family aku. Katanya resipi yang dikongsikan oleh liyana hassan di facebook ni memang sedap gila, mantap, dan padu!

Kalau Belum Pernah Memang Patut Cuba Resipi Laksa Lemak Kedah Ni.

Resepi laksa lemak kedah makjah 😍 😋. Kakak ipar saya adalah peminat tegar menu yang satu ini dan saya belajar cara penyediaan laksam darinya. Sebabnya kalau kelantan tu laksanya kuah lemak juga.

1 1/2 Kg Ikan Selayang;

Resepi laksa kedah menggunakan ikan sardin tin tanpa sos dengan mee laksa warna putih. Pastikan ikan yang segar digunakan untuk kuah laksa ini bagi menjamin rasa yang memuaskan. Resepi laksa johor (simple, mudah dan mesti cuba) oleh dhiaa syamimi.

Jika Guna Laksa Kering, Rendam Laksa Hingga Lembut.

Ada cerita disebalik resepi ni. Jangan lupa untuk kongsikan resepi ini bersama kenalan anda ya! Terdapat beberapa lagi resepi yang anda boleh cuba selain daripada resepi laksa penang.