Simbol At Pada Meter Kereta Myvi

Simbol At Pada Meter Kereta Myvi. Jika kereta lama, simbol yang ditunjukkan tidaklah sebanyak kereta baharu. Simbol gear muncul di meter saga flx apa puncanya youtube.

Maksud Simbol Pada Meter Kereta Axia Sila Faham Maksud from masinowiwik.blogspot.com

Simbol berlampu yang bermaksud minyak enjin, sekiranya semasa memandu dan lampu merah pada simbol ini bernyala, ianya bermaksud enjin anda kekurangan minyak hitam / minyak enjin, top up dengan minyak enjin yang baru sebelum meneruskan perjalanan. Gear yang betul semasa berhenti di lampu. Seperti 13 simbol pada ‘dashboard’ meter kereta anda.

Apabila Simbol Ini Menyala Anda Seharusnya Memeriksa Kereta Kerana Simbol Ini Menyala Disebabkan Banyak Sebab.

Sebarang simbol yang menyala pada panel meter kereta tidak boleh dipandang ringan. Assalamualaikum guys ini dia lima maksud simbol pada meter dashboard kereta yang kamu kena tahu. Tambah menarik bagi aspek keselamatan, perodua myvi 2018 generasi ketiga ini turut dilengkapi dengan ciri yang dikenali sebagai advanced safety assist (asa), atau dalam bahasa mudahnya, bantuan.

Read >>  Harga Kereta Myvi Lama

Jika Anda Nampak Simbol Ini, Anda Perlu Berhentikan Kereta Dan Tutup Enjin Bagi Mengelakkan Overheat Dan Kerosakan Yang Lebih Teruk.

Maybe you would like to learn more about one of these? Inilah fungsi shift lock pada kereta auto yang ramai tak tahu dapat elak kereta terbang sebenarnya remaja. Indicator spanar pada meter axia dan myvi icon adalah utk reminder service.

Airbag Warning (Amaran Beg Udara):

Makna di sebalik simbol pada meter perodua hulu. Maybe you would like to learn more about one of these? Tapi perlu diingat juga bahawa tidak semua kereta mempunyai simbol.

Simbol Spanar Pada Meter Kereta.

Penggunaan bahan api setiap 100 km 90kmj. Ini maksud simbol pada meter kereta yang perlu anda tahu. Automatic shift lock dan enjin start indicator.

Jika Tak Faham, Bawa Sahaja Ke Bengkel Kereta Untuk Check Keaadaan Kereta.

Gear yang betul semasa berhenti di lampu. 11052021 ketahui 13 simbol yang terdapat pada meter kereta beserta maksud disebaliknya. Beg udara tidak berfungsi, atau ada masalah pada sistemnya.