Simbol Pada Meter Kereta Exora

Simbol Pada Meter Kereta Exora. Seperti 13 simbol pada 'dashboard' meter kereta anda. Simbol gear muncul di meter saga flx apa puncanya youtube.

Rupanya Ini Maksud Berpuluh Simbol Pada Meter Kereta Anda from siakapkeli.my

Oleh sebab itu, anda perlu memastikan setiap pintu rapat baru simbol menyala ini akan dimatikan. Wapcar.my is the malaysian leading source for you if you are searching for simbol pada meter proton persona l in malaysia. Salah satu pintu kereta mungkin tidak ditutup rapat.

Seperti 13 Simbol Pada ‘Dashboard’ Meter Kereta Anda.

Sebagai contoh sebuah mercedes benz e class mempunyai 41 simbol manakala volvo s40 hanya mempunyai 21 simbol sahaja. Jom ketahui dengan lanjut di bawah! Ada yang bila simbol menyala terus je.

Read >>  Nama Lelaki Huruf F

Kalau Yang Basic Macam High Beam Dan Brek Tangan Ni Tahu Lah, Tapi Kalau Tiba Tiba Ada Simbol Yang Menyala Memang Boleh Jadi Panik Juga Sebab Tak Berapa Tahu.

Cepat berhenti kalau nampak 3 indikator amaran ini! Seperti 13 simbol pada 'dashboard' meter kereta anda. Apabila tolok meter naik sehingga paras merah, ia bermaksud air coolant di dalam radiator berada pada tahap yang kurang, kebocoran radiator ataupun masalah pada penutup kepala gasket.

Ini Mungkin Simbol Yang Paling Dikenali Semua Orang.

Jika kereta lama, simbol yang ditunjukkan tidaklah sebanyak kereta baharu. Maksud 15 simbol pada dashboard / meter kereta anda 1. Ini maksud simbol pada meter kereta yang perlu anda tahu.

Ini Merupakan Simbol Untuk Masalah Yang Melibatkan Enjin Kereta Anda.

Ada sesuatu yang perlu dibuat segera. Simbol berlampu yang bermaksud minyak enjin, sekiranya semasa memandu dan lampu merah pada simbol ini bernyala, ianya bermaksud enjin anda kekurangan minyak hitam / minyak enjin, top up dengan minyak enjin yang baru sebelum meneruskan perjalanan. Wapcar.my is the malaysian leading source for you if you are searching for simbol pada meter proton persona l in malaysia.

Tapi Perlu Diingatkan Tak Semua Kereta Ada Semua Simbol.

Pasti ramai yang masih tak tahu apa fungsinya. Apabila simbol ini menyala anda seharusnya memeriksa kereta kerana simbol ini menyala disebabkan banyak sebab. Jarak antara roda juga amat besar iaitu pada 2805mm.