Sotong Goreng Tepung Rangup

Sotong Goreng Tepung Rangup. Kemudian tuang sotong ke dalam mangkuk berisi tepung. Resepi sotong goreng tepung, simple dan sedap, menggunakan tepung gogi yang rangup, hidangan sotong goreng tepung ini pastinya menjadi kegemaran keluarga.

Seindah Mimpiku Resepi Sotong Goreng Tepung Rangup from seindahmimpiku.blogspot.com

1) pertama kau perlukan sotong la of coz, hehehe, kalau nak sedap beli lah sotong yang fresh, masih keras² tu isi dia, bukan keras sebab kena simpan dalam ais batu, tapi isi dia kenyal lagi, banding sotong yang lembik² tu, beli yg saiz besar² sket, tak dapat besar mcm kat sabah tu, aku beli sederhana besar, pon boleh. Goreng dengan minyak yang penuh. Jika kurang minyak, sotong akan lembik dan berminyak.

Pertama Sotong Kena Betul Betul Kering.

Masa perjumpaan ethica di kolej ketiga, sahor juga memasak sotong dan udang celup tepung. Cara mudah untuk hasilkan tepung goreng pisang yang rangup. Jika kurang minyak, sotong akan lembik dan berminyak.

Celup Sotong Di Dalam Tepung Dan Goreng.

1 cawan tepung beras cap 1 gajah; Saya gunakan tepung bestari pedas. Gaul hingga semua bahagian sotong bersalut dengan tepung tadi.

Kalau Anda Peminat Nasi Kerabu, Mesti Pernah Makan Ikan Goreng Tepung Ni Dihidang Sebagai Salah Satu Lauknya.

Tepung sudah garing terus diangkat. Sotong celup tepung rangup di luar, lembut di dalam. (dulu ayu pernah buat, selepas itu ibu tegur sotong tak boleh masak lama.

Read >>  Tempat Untuk Team Building Di Selangor

Resepi Sotong Goreng Tepung Rangup Bahan².

Rahsia sotong goreng tepung rangup 1. Sos pencicah (optional) 3 sudu besar sos thai ; Air sejuk, dari peti ais;

Masukkan Secubit Dua Serbuk Kunyit.

Resepi sotong goreng tepung rangup sedap tips cara masak. 3 sudu makan tepung beras; Gaul sotong dengan sedikit garam;