Tabung Usahawan Negeri Sembilan

Tabung Usahawan Negeri Sembilan. Tuns atau tabung usahawan negeri sembilan merupakan bantuan pembiayaan secara geran yang disasarkan kepada penjaja dan peniaga kecil di negeri sembilan. Sejak permulaan pada 2019 yang lalu, inisiatif ini telahpun berjaya membantu seramai 3,069 orang peniaga.

Negeri Sembilan enhancing women empowerment by uplifting from negerikita.org

Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan sebanyak rm3,000. Pada tahun 2020, kerajaan negeri sembilan telah menyediakan peruntukan sebanyak rm6 juta bagi. Permohonan boleh dibuat bermula 9 februari 2021 sehingga 8 mac 2021.

Usahawan Yang Memerlukan Geran Atau Pinjaman Mudah Tanpa Faedah Bagi Mengembangkan Perniagaan Boleh Membuat Permohonan.

Tabung pembangunan usahawan negeri sembilan. Melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan 'merangsang ekonomi memperkasa rakyat', pihak kerajaan negeri sembilan telah meneruskan inisiatif tuns dengan peruntukan berjumlah rm3.00juta. Bantuan pembiayaan secara geran yang berjumlah rm3,000.00 ini disasarkan kepada penjaja dan peniaga kecil di negeri sembilan.

Tabah Di Selia Sepenuhnya Di Bawah Pengerusi Bertindak Pembangunan Belia & Sukan Negeri Sembilan Dengan Peruntukan Khusus Yang Ditetapkan Oleh Pihak Kerajaan Bagi.

Terima kasih pihak usahawan negeri sembilan yang telah memberi bantuan rm3000 kepada mup solution. Maklum balas, cadangan & aduan Apakah tabung usahawan negeri sembilan (tuns) melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan ‘merangsang ekonomi memperkasa rakyat’, kerajaan negeri sembilan meneruskan inisiatif tuns untuk tahun ketiga pada tahun ini dengan peruntukan berjumlah rm3.00juta.

Read >>  Pejabat Agama Negeri Johor

Tuns Atau Tabung Pembangunan Usahawan Negeri Sembilan Adalah Geran Bantuan Rm3,000 Untuk Usahawan Kecil.

Tabung pembangunan usahawan negeri sembilan plus (tuns plus) pengenalan tuns merupakan bantuan pembiayaan secara geran berjumlah rm3,000.00 yang disasarkan kepada penjaja dan peniaga kecil di negeri sembilan. Melalui belanjawan negeri sembilan 2021 yang bertemakan ‘merangsang ekonomi memperkasa rakyat’, kerajaan negeri sembilan. Permohonan tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) bagi tahun 2022 kembali dibuka untuk usahawan dan pks negeri ini.

Sejak Permulaan Pada 2019 Yang Lalu, Inisiatif Ini Telahpun Berjaya Membantu Seramai 3,069 Orang Peniaga.

Sembilan ( tuns & tuns plus) 2022 kepada usahawan di negeri sembilan, terkini kerajaan negeri sembilan telah membuka kembali permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) dan (tuns plus). Kepada usahawan di negeri sembilan, terkini kerajaan negeri sembilan telah membuka kembali permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) dan (tuns plus). Untuk makluman anda permohonan bagi tabung pembangunan usahawan negeri sembilan (tuns) bagi tahun 2021 kini telah dibuka semula.

Cara Permohonan Tuns Plus Sehingga Rm15,000.

Ni antara satu syarat yang perlu ada. Kepada korang, pastikan ada ssm, atau lesen niaga. Bantuan pembiayaan secara geran yang berjumlah rm3,000.00 ini adalah untuk membantu penjaja dan peniaga kecil di negeri sembilan.