Tempat Berkelah Di Kedah

Tempat Berkelah Di Kedah. Dalam artikel ini, kami senaraikan 18 tempat berkelah di selangor untuk anda beraktiviti di sana. Wajib membawa keluarga berkelah di air terjun tupah.

Dimulakan Dengan Bismillah . . Tempat menarik di Kedah from ismirusila.blogspot.com

Hanya 500 meter dari bandar, tempat ini ialah syurga yang sentiasa sibuk dengan pengunjung pada hujung minggu. Ia boleh dikatakan air terjun paling cantik di negeri ini. Balai nobat negeri kedah atau pentas di raja dibina pada tahun 1907 semasa pemerintahan sultan abdul hamid halim shah.

Tempat Menarik Di Kedah 2022:

Langkawi merupakan pulau bebas cukai yang ada di kedah. Balai nobat negeri kedah atau pentas di raja dibina pada tahun 1907 semasa pemerintahan sultan abdul hamid halim shah. Terletak tidak jauh dari pekan semeling, air terjun ini agak mudah untuk dicari kerana cukup terkenal sebagai destinasi tempat menarik di sungai petani dan pilihan ramai penduduk tempatan terutama pada hujung minggu.

Read >>  Printable Diy Sampul Duit Raya Template

Hanya 500 Meter Dari Bandar, Tempat Ini Ialah Syurga Yang Sentiasa Sibuk Dengan Pengunjung Pada Hujung Minggu.

Air terjun titi hayun ini merupakan salah satu tempat menarik di kedah yang sangat sesuai sebagai tempat perkelahan bersama keluarga. Jadi nikmati tarikan bershopping ria dengan harga yang sangat murah di tempat yang satu ini. Baca senarai 62 tempat menarik di kedah sampai habis na, baru tahu mana yang sesuai dengan jiwa, atau lawat saja semuanya!

Terkenal Sebagai Port Berkelah Dengan Pemandangan Cantik Dan Nyaman, Ramai Yang.

Ia terletak di kaku gunung jerai dan lebih kurang 40km dari bandaraya alor setar. Selain itu, anda juga boleh lakukan aktiviti sukan air di sini seperti berkayak dan berakit. 1) air terjun chilling, kuala kubu bharu 2) air terjun sungai tua, ulu yam

Bercuti Hujung Minggu Dalam Kawasan Alam Semulajadi Dan Perkampungan Pasti Menyeronokkan.

| assalamualaikum dan selamat pagi. Datanglah pada waktu malam untuk suasana yang berbeza serta kilauan lampu meriah. Hutan lipur sungai sedim juga dikenali sebagai tapak perkelahan di raja kedah.

Merupakan Ikon Bagi Sungai Petani, Pembinaannya Masih Kukuh Walaupun Sudah Menjangkau 86 Tahun.

Selalunya dibayangi oleh adiknya pulau langkawi, bandar kelihatan menerima pengunjung yang masih lagi kecil setiap tahun. Lata bukit hijau ialah air terjun cantik yang terletak di baling, kedah. Hal ini kerana pantai murni di kedah ini terletak di semenanjung malaysia.