Ujian Hiv Pra Perkahwinan Selangor

Ujian Hiv Pra Perkahwinan Selangor. Kursus pra perkahwinan islam (kppi) secara atas talian 04 disember 2020 bermula 13 jun 2020, jabatan agama islam selangor dan pejabat agama islam daerah negeri selangor melaksanakan kppi online mengikut modul bersepadu kursus pra perkahwinan islam (mbkppi) yang disediakan oleh jabatan kemajuan islam malaysia (jakim). Klinik kesihatan/ hospital yang menjalankan ujian saringan hiv.

Borang Ujian Saringan Hiv Pra Perkahwinan Selangor hightera from hightera.blogspot.com

Klinik kesihatan/ hospital yang menjalankan ujian saringan hiv. Hiv test perlu di buat dalam masa 6 bulan korang nak kahwin tu sebab hiv test ni cuma valid 6 bulan je. Apa yang penting, pada waktu pkp/pkpb/pkppp ini, ambil langkah bijak dengan membuat booking lebih awal.

Jika Anda Nikah Di Selangor, Borang Akan Disediakan Oleh Klinik Kami.

Bakal pengantin kini boleh buat temujanji ujian hiv secara online menggunakan mysejahtera. Lengkapkan borang ujian saringan hiv pra perkahwinan; Pasangan yang mendapat keputusan ujian saringan hiv (rapid test) tidak reaktif akan dimaklumkan mengenai nya dan bakal pengantin tidak perlu melalui kaunseling kecuali.

Kenal Pasti Klinik Kesihatan/Hospital Terdekat;

Public medical center in seksyen 19. Sila pergi ke kaunter pendaftaran di bahagian pesakit luar dan beritahu pegawai yang bertugas untuk buat ujian saringan hiv pra perkahwinan. Apa yang penting, pada waktu pkp/pkpb/pkppp ini, ambil langkah bijak dengan membuat booking lebih awal.

Read >>  Kiraan Zakat Pendapatan Selangor

Bakal Pengantin Boleh Memuat Turun Borang Ujian Saringan Dari Pautan Di Bawah Ini:

(diisi oleh pengamal perubatan kerajaan) Keputusan ujian saringan hiv ini hanya sah selama 6 bulan sahaja dari tarikh ujian saringan hiv ini dilakukan. Penggunaan borang baharu untuk permohonan ujian saringan hiv bagi praperkahwinan islam berkuatkuasa 1 januari 2021.

Booking Test Hiv Kahwin Ini Tidaklah Serumit Yang Anda Sangkakan.

Sony xperia xa ultra tewas akhirnya; Kursus pra perkahwinan islam (kppi) secara atas talian 04 disember 2020 bermula 13 jun 2020, jabatan agama islam selangor dan pejabat agama islam daerah negeri selangor melaksanakan kppi online mengikut modul bersepadu kursus pra perkahwinan islam (mbkppi) yang disediakan oleh jabatan kemajuan islam malaysia (jakim). 6 bulandan lebih untuk pemohon di selangor) pengesahan tempat tinggal pengesahan tandatangan wali (jika.

Ujian Saringan Hiv Test Ni Wajib Dibuat Oleh Semua Bakal Pasangan Yang Akan Melangsungkan Perkahwinan Nanti.

Borang ini perlu diisi dalam 2 salinan dan dibawa ke klinik kesihatan semasa. Anda dan pasangan hendaklah membuat persediaan untuk menjalani ujian saringan tersebut. Hiv test perlu di buat dalam masa 6 bulan korang nak kahwin tu sebab hiv test ni cuma valid 6 bulan je.